Боноил

Зърнопроизводство и търговия

Предприятие за преработка на маслодайни култури

Предприятието е създадено през 2007 г. и е утвърдено като един от най-големите производители на растителни масла в България. Дейността на предприятието включва: закупуване и съхранение на маслодайни култури с лицензирани компании за търговия със зърно, производство и търговия на: сурови масла, рафинирани масла и слънчогледово кюспе. Продукцията се реализира на местния и външния пазар. Боноил е член на съюза на масларите в България - http://www.sunoil-bg.org.
Предприятието се разполага на площ от 28000 кв.м. , от които 6000 кв.м. е застроена площ /складове за зърно, производствени помещения, административна сграда/. Компанията изкупува и има възможност за съхранение на зърно  до 12 хиляди тона маслодайни култури.

Вместимостите са с капацитет от 1000 тона, а рафинираното олио се съхранява в съдове от неръждаема стомана с капацитет от 800 тона.
Пресите за олио използват най-новите технологии и са с капацитет 100 тона слънчоглед за 24 часа. Това дава възможност на предприятието да изкупува маслодайни култури през цялата година.

Капацитетът на новоизградената рафинерия е 100 тона / 24 часа и включва всички технологични етапи: неутрализиране, избелване, кристализация и дезодорация. Те са извършени от инсталацията на най-високо технологично ниво, което гарантира отлично качество на крайния продукт, съобразен с всички европейски стандарти.

Предприятието разполага със собствена лаборатория. Квалифицираният персонал в лабораторията провеждат денонощен контрол върху всички продукти и по време на всички етапи от производствения процес.

В предприятието се използват спомагателни материали фосфорна киселина, лимонена киселина, натриева основа, сол и др. Спомагателните материали се приемат на база сертификати за качество, придружени от информационен лист за безопасност, изготвени от фирмите доставчици. При възможност заводската лаборатория контролира нормативните показатели за съответния материал.

SGS ПРОТОКОЛИ ОТ ИЗПИТВАНЕ

Каргил България

София област
Препарати за растителна защита, Торове и подхранващи вещества
ВИЖ ПРОФИЛА

Агроин ООД

Стара Загора
Селскостопанска техника
ВИЖ ПРОФИЛА

Гебешев

Силистра
Овощарство и търговия
ВИЖ ПРОФИЛА

Ветеринарно – животновъден магазин Бентли Фарм ООД

София област
Животновъдство и търговия, Софтуер за земеделие и ферми, Други селскостопански фирми
ВИЖ ПРОФИЛА